Drömmen om Damaskus

Av: Aron Lund

 

Syrien är inblandat i alla Mellanösterns kriser, från Palestina till Libanon och Irak, men landets inre förhållanden är relativt okända i omvärlden. Drömmen om Damaskus är den första svenska bok som beskriver Baathpartiets styre och hur familjen Assad mot alla odds har hållit sig kvar vid makten i fyra decennier.

 

I juli 2010 firade Bashar el-Assad tio år som president, efter att ha ärvt posten av sin far Hafez el-Assad, militärdiktatorn som skapade det moderna Syrien. Under sitt första decennium vid makten har Bashar el-Assad hotats av interna protester och blodiga konflikter i regionen, men slagit tillbaka mot sina fiender och räddat sin regim.

 

Drömmen om Damaskus är ett reportage om förtryckets mekanismer. Här berättas om censur, personkult och massakrer på meningsmotståndare – men också om varför två miljoner helt vanliga människor har sökt medlemskap i Baathpartiet, och om Syriens demokratiska dissidenter, som trots sina bittra nederlag envist fortsätter att drömma.

 

Aron Lund är frilansskribent och Mellanösternkännare och har tidigare bott och studerat i Syrien. Drömmen om Damaskus är hans första bok.

 

Ladda ner högupplöst bild

Författare: Aron Lund   Utgiven: 2015-09

Formgivare: Carl Johan Högberg, Lisa Sjöblom   ISBN: 9789197983389

Upplaga: 2   Antal sidor: 444

Språk: Svenska   Vikt: 242 gram