UKRAINA YKPAÏHA

Öster om väst, väster om öst

Av: Kjell Albin Abrahamson

 

Det händer att Ukraina slår sig igenom det internationella nyhetsbruset – den orangea revolutionen, avstängda gaskranar, Eurovision Song Contest, slagsmål i parlamentet, Fotbolls-EM – men däremellan är det tyst. Väldigt tyst.

 

Ukraina är till ytan Europas näst största land med 47 miljoner invånare, ett storslaget, skrämmande, viktigt och spännande land.

Kjell Albin Abrahamson har i 25 år professionellt för radio och tidningar bevakat ”gränslandet” (den bokstavliga betydelsen av Ukraina) och sammanfattar för första gången sina intryck i denna bok.

 

UKRAINA, YKPAЇHA Öster om väst, väster om öst är skriven med författarens vanliga kännetecken; personligt, engagerande, kunnigt – och som alltid med stor värme och humor.

 

Kjell Albin Abrahamson har belönats med flera prestigefyllda litteratur- och journalistpriser, som 2006 års Jolopris, 2007 års Dag Hammarskjöldspris och 2009 års Newsweek Polska Award. Om Kjell Albin Abrahamsons outtröttliga engagemang för länderna i öst har sagts att han ”förmodligen gjort mer för svenskarnas förståelse, ibland kärlek, till det forna Östeuropa och  Sovjetunionen än någon annan”.

 

Ladda ner högupplöst bild

  Boken är tyvärr slutsåld. 

Författare: Kjell Albin Abrahamson  Utgiven: 2011-09

 ISBN: 9789197625685

Upplaga: 1   Antal sidor: 193

Språk: Svenska  Vikt: 110 gram