Silcs podcast: Frihet från förtryck

Vi har skapat podden Frihet från förtryck.

Vi tar tempen på människors frihetslängtan och staters repression. Vi lägger oss i andra länders politik. Vi granskar svensk biståndspolitik och Sveriges relationer till skurkregimer. Vi står på demokratiaktivisternas sida. I varje avsnitt vrider och vänder vi på demokrati- och biståndsfrågor. Alltid öppenhjärtigt och aldrig opartiskt i förhållande till demokrati och mänskliga rättigheter. Du hittar podden på vanliga ställen där poddar finns, till exempel på Spotify, iTunes eller Soundcloud.

Nedan hittar du länkar direkt till avsnitten. Vi önskar en god lyssning och dela och sprid gärna till vänner och bekanta!

 

Avsnitt 1: Autokratisk pandemi

Coronakrisen sätter enorm press på samhällen. Men med pandemin som svepskäl attackeras demokratin av auktoritära krafter – med avskaffande av mänskliga rättigheter och oseriös virushantering. Fredrik Malm (riksdagsledamot och utrikespolitisk talesperson för Liberalerna), Martin Ängeby (Generalsekreterare SILC) och Åsa Nilsson-Söderström (SILC) diskuterar pandemins konsekvenser och demokratins kärna.

Teaser och introduktion av Martin Ängeby, Silcs generalsekreterare: