UKRAINA YKPAÏHA

Öster om väst, väster om öst

Av: Kjell Albin Abrahamson

 

Det händer att Ukraina slår sig igenom det internationella nyhetsbruset – den orangea revolutionen, avstängda gaskranar, Eurovision Song Contest, slagsmål i parlamentet, Fotbolls-EM – men däremellan är det tyst. Väldigt tyst.

 

Ukraina är till ytan Europas näst största land med 47 miljoner invånare, ett storslaget, skrämmande, viktigt och spännande land.

Kjell Albin Abrahamson har i 25 år professionellt för radio och tidningar bevakat ”gränslandet” (den bokstavliga betydelsen av Ukraina) och sammanfattar för första gången sina intryck i denna bok.

 

UKRAINA, YKPAЇHA Öster om väst, väster om öst är skriven med författarens vanliga kännetecken; personligt, engagerande, kunnigt – och som alltid med stor värme och humor.

 

Kjell Albin Abrahamson har belönats med flera prestigefyllda litteratur- och journalistpriser, som 2006 års Jolopris, 2007 års Dag Hammarskjöldspris och 2009 års Newsweek Polska Award. Om Kjell Albin Abrahamsons outtröttliga engagemang för länderna i öst har sagts att han ”förmodligen gjort mer för svenskarnas förståelse, ibland kärlek, till det forna Östeuropa och  Sovjetunionen än någon annan”.

 

Ladda ner högupplöst bild

Författare: Kjell Albin Abrahamson  Utgiven: 2011-09

 ISBN: 9789197625685

Upplaga: 1   Antal sidor: 193

Språk: Svenska  Vikt: 110 gram