Silc Julkalender 2018

Silc Julkalender

- 24 anledningar att ge bort frihet i julklapp

December är en månad många av oss förknippar med tända ljus, andaktsfull musik, mat och godis i överflöd, vänner, familj och ledighet. Samt stressig och sanslös julshopping förstås.

 

Julen firas i många länder världen över, så också i våra samarbetsländer. En diktatur fortsätter dock vara en diktatur oavsett årstid och ofrihet fortsätter vara ofrihet. I Venezuela kommer denna jul mödrar gå utan middag för att ge sitt barn de sista smulorna som finns. I Jordanien kommer kvinnor ha färre rättigheter än män att ärva och mindre möjligheter att välja sin partner. I Georgien kommer homosexuella killar och tjejer vara sorgsna över vetskapen om vad de riskerar få utstå om de kommer ut som sig själva. I Ukraina kommer oligarker och korrupta affärsmän sko sig på dödliga giftutsläpp från industrier och i Belarus infinner sig juletiden medan presidenten suttit vid makten i 24 år och inte ens representerar något politiskt parti.

I alla dessa länder och fler arbetar SILC direkt med människor som bromsar, förhindrar, stoppar och kämpar mot allt detta. Ofta i motvind och ofta med sin egen säkerhet som insats.

Den här kampanjen är till för dig som vill stå vid deras sida. Vi ger dig chansen att minska på julklappsstressen och på samma gång skänka något som gör skillnad. Ge bort frihet i jul!

Om kampanjen

Varje dag under december fram till julafton kommer vi öppna en lucka in till vår verksamhet och berätta om några av de modiga män och kvinnor vi arbetar med. Om du vill vara med och ge frihet i julklapp gör du så här:

  1. Swisha valfri summa till 1234525689.
  2. Skicka ett mail till per.olsson@silc.se med namn på den som ska få julklappen, summa och din adress senast den 17 december klockan 13:00. Då skickar vi ett fint gåvobrev till dig på posten. Om du hör av dig efter detta så kan du få en enklare version i digital form.

Gåvorna går direkt till vårt arbete och möjliggör för oss att åstadkomma mer än vi annars klarar. Vi kan ej garantera att det du skänker går precis till en särskild insats, men samtliga 24 dagar i julkalendern ger tillsammans en bra bild av allt vi gör.

Är du redan med och stödjer oss som en SILC vän? Stort tack för din insats. Den här kampanjen är också till för dig, för att du skall få veta mer om vad vi gör.

För den som vill veta mer om SILC Vänner klicka gärna här

Om du vill lära dig mer om SILC eller har någon fråga så kontakta gärna någon av oss!

 

God jul och gott nytt år!

Personal och styrelse, SILC

Bild hemsida