Hongkong - RIP

Av Simona Mohamsson

De senaste årens protester för demokrati och mänskliga rättigheter i Hongkong har väckt ilska och bestörtning världen över. Samtidigt har omvärldens maktlöshet gjort det speciella territoriet och finanscentrets öde till en tydlig symbol, både för Kinas ökande makt och med det också förtryck mot allt som hotar kommunistpartiets ställning, men också för hur ekonomiska intressen gör oss mindre benägna att stå upp för friheten.

 

Simona Mohamsson har själv besökt Hongkong och lärt känna aktivister som är beredda att offra sina liv för att de inte upplever något annat val. Under ett pandemiår när regimen tagit chansen att skynda på Hongkongs undergång har hon fortsatt hålla kontakt med Hongkongare inom och utom landet, för att skildra livsöden i en ojämn kamp.

 

Boken släpps under våren/sommaren. Gå med i Silc Vänner för att ta ställning för frihetskamp världen över och säkra samtidigt att du får ditt ex av boken före alla andra. Du kan också mejla forlag@silc.se eller följa Silc förlag på facebook så får du information när den finns att köpa i bokhandlar. 

Författare: Simona Mohamsson Redaktör: Csaba Bene Perlenberg

Formgivning: Martin Larsson  Utgiven: Kommande

 ISBN: -

 Upplaga: 1   Antal sidor: -

Språk: Svenska  Vikt: -